Banane da cuocere

Publié le par Bric-à-brac

100-0977.jpgEcco le banane plantain, dette anche banane da cuocere. Sono ottime fritte in olio di palma - normalmente sono servite di contorno a tanti piatti africani.
Serve anche di accompagnamento a uno dei miei piatti preferiti da queste parti, una ricetta tipica del Ghana - Red Red - si chiama cosí per il colore predominante di questo piatto - il rosso . É un piatto vegetariano semplicissimo : fagioli neri in salsa di pomodoro con cipolle rosse e tanto peperoncino ...
re.jpg




Publié dans in cucina

Commenter cet article

India 06/02/2008 20:50

P.S I must have been half asleep when I first read your post...It's not Italian and although some words are similar to Spanish, it's not Spanish so the writing must be Portuguese

Bric-à-brac 07/02/2008 08:57

Hi India ! thanks for your visit ! you're right : I write both in italian and portuguese ! ;-)

India 06/02/2008 19:15

Hi,
What a wonderful find...I've no idea how I found your blog...no idea what's said (I don't speak/read Italian)...BUT...
I was born and brought up in Ghana (of British parents) and I recognize so much...
As a total amateur, I have no blog but, the more I browse the more I feel the necessity to express myself (my creative side) so, one day...
I'll be popping by regularly...à bientôt, India
(I live in France where I've been for over 20 years)

Verena 25/10/2007 22:29

Vera, que maravilha de prato, hein??? Deve ser uma delícia!Aqui no Brasil se come muita banana na comida, muitas vezes fritas ou empanadas ou cruas mesmo com arroz e feijão!Hummmm!Eu adoro doce de banana, sabe aquele que é feito no tacho grande, que fica meio avermelhado???? Ai, ai, ai...

eleonore 24/10/2007 20:56

Coucou merci pour ton passage. J'ai vu d'autres blogs sur ton site..J'irai faire un tour...Je te souhaite une bonne fin de soirée. Chez nous il fait froid...brrrrrrr..A bientôt

Gisele Schoene 24/10/2007 14:27

Adoro banana de fritar! No Brasil, minha mae poe um pouco de acucar e canela na banana depois de frita e comemos como sobremesa. O molho vermelho parece bem gostoso!